mageed نجم المنتدي
عدد المساهمات : 162 نقاط : 355 تاريخ التسجيل : 03/11/2011
| موضوع: طريقة عمل { القراميــــــــــــــط } الخميس فبراير 16, 2012 7:01 pm | |
| السلام عليكم ورحمة الله و بركاته أعزائنا أعضاء وزوار منتدانا منتدى أحل الأوطان
يسر منتدانا أن يقدم لكم هذه الأكلة من أكلاتنا
حصرى على منتداياتنا منتديات أحلى الأوطان
جائز ومن الممكن ان يكون ليس من الكثير من يعرفها
وهى طريقة عمل القراميــــــــــــــط
ومن لا يعرف القراميط هذة صورتهاودلوقتى مع الطريـــــــــــــــــــــــقةومننساش . بســـــــــــــم اللــــــــــــه::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
اولا تغسل القراميط غسلا جيدا أكثر من جيدا بشويه
ثانيا تتبل القراميط التتبيلة المعروفة أو حسب رغبة سيادتك
وتسيبهم على جنب كدة وتخليكى معايا فى اللى جاى أوكى
نقطع بصل بمعدل كيلو بصل لكيلو القراميط أه معايا
وبعدين تحطى البصل اللى قطعتيه فى الحلة وبعدين الزيت
أه معايا ولالا وأوعى تنسى الملح وبعدين تقلبى تقلبى تقلبى
لحد البصلة ماتحمر أوعى تحرقيها بس وبعدين تزودى شوية
مية مش كتير وبعد كدة تسهكيهم أو معرفش أنتو بتسموها ايه
المهم لحد ما تتخدع كويس وماتنسيش البهارات بتاعتك أوكى
وبعد كدة تذودى ميه كمان حسب الطلب ماشى
وبعد كدة نروح للقراميط اللى جهزتيهم قبل كدة
نجيب شوية رز حسب طلب حضرتك بس مش كتير أوى
وتحطى الرز الاول من تحت فى الطاجن يكون أحسن ولو مفيش
طاجن زى بعضو خليها صينية تحطى الرز من تحت وبعدين
القراميط وبعد كدة التخديعة اللى عملتيها تحطيها عليها أوكى
وتحطيها فى الفرن وأوعى تتحرق منك أوعى وبالهـــــــــــــــنا والشفـــــــــــــــــــــامع تحيات منتديات أحلى الأوطان | |
|